Gözümü açıyorum. İçimde bir mutluluk. İçimi saran sıcaklığın kendim gibi olmakla ilgisi var bu sabah. Kendim gibi uyanmakla.

Asılı kalan hayallerin, çıkmaz sokaklara açılan yolların kendi içimizden uzaklaşmakla ilgisi var. Ne kadar bilmece gibi bakarak kendimizi çözülmeye dair stratejik bir oyun diye sunarsak, o kadar boşluğa çakılmayla ilgisi var hayal kırıklıklarının. Kendini kendin olmadığın bir tepside sunmanın, senin olmayan birine dönüşmek ve kendini unutmakla ilgisi var. Kendini ne kadar frenler, duygularını ne kadar kendine saklarsan, hayatın sana bencil ve yalnız dönüşleriyle ilgisi var. Kendin gibi yaşamayıp her hamlenin bir alt bilinci ile yaşamanın kendini kandırmakla, sonra oluşturduğun bu simülasyona kendin kanmakla ilgisi var. O simülasyonun hayatın olduğu kesitlerle asıl gerçekliği ıskalamak, kendi isteklerini ve iç sesini dinlememekle huzursuzluğun ilgisi var. Kendine saklayınca çoğalmayan duyguların, bir süre sonra ket vurmaktan filizlenememekle, çiçek açamamakla, solmakla ilgisi var. Sürekli hesaplı kitaplı yaşamanın içindeki coşkun dereyi kurutmakla, ırmakların içinde yüzmeyi seçmediğinden çorak kalmakla ilgisi var. Hayal kırıklıkları yüzünden önlem alıp yüreğine kilit takmanın, uzaklaşmak ve yeşermemekle ilgisi var. Kaygıların korkular, korkuların serzenişler, hepsinin tecrübe dediğimiz kalpten uzaklaşan gerçeklikle ilgisi var. Gerçekliğin ise yeniden başlayabilme cesareti ve hayatı seçmekle, kaderini sevmekle ilgisi var. Geleni olduğu gibi kabul etmenin, cesaret ve kendine inanmakla ilgisi var.

İçinizden geldiği gibi davranın. İçiniz olun bugün. Sevdiğinizin sesini duyup, özlediğinizi arayın. Gülümsemenizi saklamayıp, en çocuk taleplerinizi “çocukluk yapmamak” için bırakmak yerine, içinizdeki çocuğa oyun alanı açın. Bir tek gün, ama bir tek gün kalbimizi dinlediğimizde, kendimize kavuşacağımıza eminim. Kendimize kavuştuğumuzda ise bir başkasından göreceğimiz değer, beklenti, hamle yerine, kendimiz kalarak mutlu olmayı başarabileceğimize sonsuz kere eminim.

Bugün gözümü açıyorum. İçimde bir mutluluk. Bunun kalbimde açtığım inançla ve kendime ait olmakla ilgisi var. Çünkü ben hayatı sevince, kendimi severim. İnsanı ancak özgürken ve en çok özgürken severim. Çünkü ben kendimken özgürlüğümü, özgürken herkesi severim. Sen de kendini benim gibi sevebilecek misin?